Visie en missie
Visie
Bij Raeger geloven we dat elk kind zich kan ontwikkelen. Met een goede ondersteuning door de ouders en de Raeger-medewerkers en door het inzetten van de juiste hulpmiddelen kan ook een kind met autisme zich ontwikkelen en op zijn of haar manier een bijdrage leveren aan de maatschappij.
Missie
Onze missie is om kinderen met autisme zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen, zodat ze hun zelfredzaamheid en autonomie vergroten. Hierdoor kunnen kinderen uiteindelijk doorstromen naar een vorm van onderwijs of dagbesteding. Om deze missie te volbrengen is een intensieve samenwerking tussen het kind, de ouders en Raeger van essentieel belang.
Identiteit
Raeger is een organisatie met een christelijke grondslag. Wij staan voor een cultuur waarin we elkaar gelijkwaardig behandelen, aandacht voor elkaar hebben en met liefde en wederzijdse acceptatie omgaan met onze naasten: onze cliënten, de ouders en collega's.
Vanuit dat uitgangspunt geloven wij dat iedereen permanent kan blijven leren, zijn of haar talenten continu kan blijven ontwikkelen en zodoende een optimale bijdrage kan leveren aan onze organisatie.
Kernwaarden
De zes letters van het woord Raeger vormen tezamen de kernwaarden van onze organisatie:
Historie
In 2011 kwam de stichting Raeger Autismecentrum voort uit een initiatief van ouders. Zij konden geen passende zorg voor hun kinderen vinden en daarom zaten veel kinderen met autisme noodgedwongen thuis. Vanwege hun beperking konden deze kinderen niet terecht in het reguliere of speciale onderwijs. Raeger is destijds opgezet om in die zorgbehoefte te voorzien en ging van start met vier kinderen die begeleiding en behandeling ontvingen.
Anno 2025 is Raeger uitgegroeid tot een professioneel behandel- en begeleidingscentrum, verspreid over elf locaties in diverse plaatsen in ons land. Momenteel ontvangen bijna 250 kinderen zorg van ons en dit aantal breidt zich nog steeds verder uit.
Raeger's gedragscode
De relatie tussen een cliënt, de ouders en de medewerker is waar het om draait bij Raeger. Alles wat we doen is erop gericht om daarin het goede te doen. We zoeken samen met collega’s, de cliënt en de ouders naar de beste zorg. En dat is iedere keer anders, want elke cliënt is anders.
Het met elkaar creëren van een veilige, professionele én prettige werkomgeving waarin we elkaar kunnen aanspreken en aanspreekbaar zijn op ons gedrag, is hierbij van groot belang.
In Raeger's gedragscode leest u wat Raeger van haar medewerkers verwacht in het contact met cliënten, met ouders en in het contact met collega’s onderling. De gedragscode is bedoeld voor iedereen die werkzaam is bij Raeger, dus ook voor stagiaires en uitzendkrachten. Ook kunt u lezen wat Raeger verwacht van het contact van ouders naar medewerkers van Raeger.
Ga naar Raeger's gedragscode.
Onze organisatie
Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, in de jonge wijk IJburg. Hier bevinden zich alle stafafdelingen zoals HR, Facilitaire Zaken, IT, Communicatie en de Zorgadministratie. Ook de Raad van Bestuur van Raeger Autismecentrum is gevestigd op IJburg.
Op IJburg bevinden zich ook behandelgroepen. Ook in Amsterdam West, Amsterdam Slotervaart, Capelle aan den IJssel, Hoofddorp en in Almere hebben wij locaties met behandelgroepen.
Kijk hier voor al onze locaties.
Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur heeft de dagelijkse leiding over alle onderdelen van Raeger Autismecentrum. De Raad van Bestuur bestaat uit één persoon, de heer Ing. Eddy Sas MBA.
Eddy Sas is per 1 februari 2025 aangetreden als bestuurder van Raeger Stichting.
Hier leest u ons Jaarverlsag 2024.
Hier leest u ons Jaarverslag 2023.
Hier vindt u de Governance regeling Zorg.
Hier vindt u onze statuten.
Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht toetst het beleid van de Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende personen:
- De heer mr. dr. H.K (Hugo) Fernandes Mendes (voorzitter)
- De heer drs. D. (Dowlatram) Ramlal
- De heer mr. J. (Jan) de Hoog
- Mevrouw drs. R. (Rosita) Girjasing RC
- Mevrouw mr. G.G. (Gaby) Baaijens
Cliëntenraad
Bij Raeger vinden we het belangrijk dat ouders actief kunnen meedenken over hoe we onze zorg en ondersteuning steeds beter kunnen maken. Daarom is er de cliëntenraad: een betrokken groep ouders die zich inzet voor de belangen van álle kinderen binnen Raeger.
De cliëntenraad is een wettelijk adviesorgaan dat de belangen behartigt van de cliënten binnen Raeger en een belangrijke rol speelt bij het bewaken van de kwaliteit van de zorg. De leden denken mee, geven gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder en brengen de wensen en ervaringen van ouders en kinderen onder de aandacht. Zo zorgen zij ervoor dat de zorg binnen Raeger goed blijft aansluiten bij wat kinderen écht nodig hebben.
Nieuwe raad geïnstalleerd op 22 april 2025
Op 22 april 2025 is de nieuwe cliëntenraad geïnstalleerd. De volgende ouders/verzorgers vormen de cliëntenraad:
- Patricia Sweet (voorzitter)
- Loubna Ghabouj (secretaris)
- Theo Prins (penningmeester)
- Karen Chestaro (algemeen lid)
- Layla Essakhi (algemeen lid)
(v.l.n.r.: Patrica Sweet, Layla Essakhi, Loubna Ghabouj, Theo Prins, Karen Chestaro)
Een belangrijke taak
Patricia is al enkele jaren lid en voorzitter van de cliëntenraad van Raeger. De overige vier leden zijn op 21 april nieuw aangetreden. De nieuwe raad is heel enthousiast, en de eerste vergadering zit er al op. De leden geven aan het als een belangrijke taak te zien de belangen van alle kinderen van Raeger te behartigen. Ze hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de verbeteringen van de zorg die echt aansluit bij de behoeftes van de kinderen en hun gezinnen.
De vertegenwoordiging is redelijk verspreid over onze verschillende locaties. Op termijn wil Raeger naar een vertegenwoordiging van alle locaties in de cliëntenraad.
Contact opnemen met de cliëntenraad?
Heeft u een vraag, idee of suggestie? De cliëntenraad hoort het graag! Dit kan via clientenraad@raeger.nl
Wilt u de cliëntenraad een bericht sturen? Dit kan via clientenraad@raeger.nl.
Meer weten over hoe medezeggenschap van de cliëntenraad geregeld is. Lees hier de medezeggenschapsregeling van de cliëntenraad van Raeger.
Onze organisatiestructuur
In onderstaande afbeelding is te zien hoe de verschillende bedrijfsonderdelen van Raeger Autismecentrum zich tot elkaar verhouden. Als gevolg van een nieuw gekozen leiderschapsstijl en een veranderde besturingsfilosofie is sinds januari 2025 het onderstaand organogram geldend voor de organisatie.