Werken bij

Verschil maken bij Raeger

Heb je Orthopedagogiek, Klinische Psychologie of Ontwikkelingspsychologie gestudeerd en heb je belangstelling voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? Dan zijn er volop mogelijkheden voor jou bij Raeger.

Ook als je nog bezig bent met je opleiding hebben we mogelijkheden voor je. Ga naar Stages.

Bij Raeger kan je echt verschil maken!  

Kom je werken bij Raeger, dan draag je iedere dag bij aan de zelfredzaamheid van kinderen met autisme, waardoor ze een betere toekomst tegemoet gaan en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Een kleine groep kinderen stroomt na een aantal jaar bij Raeger door naar het speciaal onderwijs!  

Elke dag werk je aan concrete doelen met de kinderen. Deze doelen zijn per kind verschillend en staan vermeld in het zorgplan dat de mentor samen met de ouders opstelt. En elke dag beréik je ook concrete doelen met de kinderen. Werk je bij Raeger, dan maak je dus echt een verschil!

Wil je meer weten over de mooie resultaten die we behalen met de kinderen? Lees dan ervaringen van ouders met kinderen bij Raeger.

 

 

Werken bij Raeger is samen werken

Bij Raeger werk je elke dag aan onze belofte: Ieder kind kan zich ontwikkelen. Dit doe je samen met je collega’s op wie je altijd kunt rekenen. Op elke groep staan twee mentoren en een groepsbegeleider/trainee en/of stagiair. Hun enthousiasme en gedrevenheid om het beste uit zichzelf en de kinderen te halen, werkt aanstekelijk. Ook op de dagen dat het misschien wat lastiger is.

Raeger biedt een veilige plek waarin jij kunt groeien. We hebben een open cultuur en we zijn eerlijk tegen elkaar. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Alleen zo kunnen we altijd op elkaar rekenen.

Werken met de doelgroep

Het werken met de doelgroep, kinderen met autisme, is boeiend en belonend. Je maakt constant stappen met ze. Kleine en grote stappen. Elke stap is een mijlpaal.


“Deze kinderen weten wat ze willen.

Ze zijn eigenlijk hartstikke mindfull."

 

 

 


Hoofdbehandelaar Stefan werkt al sinds 2015 bij Raeger en werkt nog steeds met veel plezier met de doelgroep. “Deze kinderen weten wat ze willen. Ze zijn eigenlijk hartstikke mindfull. Ze zitten echt in het moment en heel dicht bij hun gevoel. Ze zijn niet bezig met wat de ander van ze vindt. Dit maakt ze ook extreem eerlijk.”

 

Aanpassen aan het kind

Elk kind heeft eigen behoeftes en eigen manieren. Door op zoek te gaan naar en aan te sluiten bij de behoeftes en interesses van het kind, kan je uiteindelijk elk kind bereiken. Een kind dat bijvoorbeeld graag met bepaalde blokken speelt, benader je via die blokken. Je vraagt een blokje te geven of om een blokje te vragen. Het werken met deze doelgroep is je continue aanpassen aan het kind.

Niet altijd makkelijk

Het werk kan zeker ook pittig zijn. Soms zie je bijvoorbeeld een tijdje geen vooruitgang bij een kind.
Of je hebt te maken met een kind dat (tijdelijk) veel frustratie ervaart. Kinderen met autisme vinden het moeilijk om zich te uiten. Wij helpen ze daarbij. Soms lukt het toch even niet en dan kunnen ze frustatie en zelfs agressief (verbaal of fysiek) gedrag laten zien. Uiteraard leer je bij Raeger daar zo goed mogelijk mee om te gaan. En gelukkig heb je altijd collega’s waar je op kunt rekenen.

 

Wat we jou bieden

Je kunt bij ons rekenen op een passend salaris, maar ook op een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. De CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 is van toepassing. Je precieze salaris is uiteraard afhankelijk van je functie en ervaring.

Verder geldt voor iedereen:

  • Je krijgt per jaar 144 verlofuren en 57 PBL-verlofuren (op fulltime basis/36 uur)
  • Je vakantiegeld bedraagt 8% en je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Als je onderdeel uitmaakt van het team van Raeger, worden er diverse bedrijfsactiviteiten voor je georganiseerd en ontvang je regelmatig attenties. En er is elke dag vers fruit!

Alle ruimte om je te ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Daarom word je vanaf dag één goed begeleid. Je leert de vaardigheden om te kunnen werken met deze bijzondere doelgroep. Naast een intensieve begeleiding ga je diverse opleidingen bij ons volgen.

We bieden je allereerst de cursus Applied Behavior Analysis (ABA) aan. Deze zal deels offline en deels online plaatsvinden. Daarnaast bieden we tal van andere cursussen zoals de cursus Omgaan met Agressie (PCM), zindelijkheidstraining, cursus Medicatie, cursus Pictogrammen, cursus Sensorische Integratie. Ook bieden we diverse verdiepingscursussen op ABA aan.

Wil je weten hoe onze collega’s het werken bij Raeger ervaren? Lees hier hun ervaringen.

Wat je nog meer van ons kan verwachten

Je start met een inwerkprogramma. Op deze dagen nemen wij je mee in de cultuur van Raeger en de aanpak die wij hanteren. De belangrijkste zaken nemen we met je door en je leert werken met onze geautomatiseerde systemen.

Ook neem je in je eerste maand deel aan Jumpstart, de online kennismakingsbijeenkomst van Raeger, waar onder andere gesproken wordt over de cultuur bij Raeger en onze ethische code. Ook stellen de verschillende stafafdelingen zich aan je voor en laten zij weten hoe ze je kunnen ondersteunen in je werk. 

We vinden het belangrijk dat je op de hoogte wordt gehouden van organisatieontwikkelingen. Dat gebeurt middels een interne nieuwsbrief, Raeger's Update. Bovendien staat de directie samen met jou twee keer per jaar stil bij de huidige en toekomstige situatie van Raeger.

Om het jaar doen we onderzoek naar de tevredenheid van onze medewerkers. Zo weten we wat goed gaat en op welke punten we ons verder kunnen verbeteren.
 

Diversiteit en inclusie

Bij Raeger vinden we een inclusieve en diverse organisatiecultuur belangrijk. Voor het goed functioneren van Raeger zijn verschillende achtergronden, oriëntaties en leeftijden van groot belang. Variatie die hierdoor ontstaat in bijvoorbeeld competenties, eigenschappen en visie zorgt voor meer kennis en creativiteit en daardoor voor betere resultaten. Daarom zetten we ons actief in voor het werken in divers samengestelde teams. Zo kunnen we onze cliënten en ouders zo goed mogelijk van dienst zijn.

Stage

Je mag als stagiair bij Raeger veel zelf doen, maar kunt je collega’s ook altijd alles vragen. Dat is de kracht van Raeger: je leert in korte tijd veel van je collega’s.  

Mocht je je studie hebben afgerond en je hebt stage gelopen bij Raeger (met positief resultaat), dan kan je in de meeste gevallen aan de slag als gedragsdeskundige (mentor) bij ons. 

Ben jij 

  • student orthopedagogiek of (ontwikkelings-) psychologie en ga je binnenkort je masterstage lopen? 
  • enthousiast, leergierig, integer en communicatief sterk?

Loop dan je stage bij het Raeger Autismecentrum! Solliciteren kan door te mailen naar solliciteren@raeger.nl

Wil je weten hoe het is om te werken als stagiair bij Raeger, lees dan hier de ervaring van onze stagiair Anisa. 

Trainee gedragsdeskundige

 

Ben jij 

  • (bijna) afgestudeerd in de orthopedagogiek of (ontwikkelings-) psychologie
  • 4 dagen per week beschikbaar (32 uur)
  • enthousiast, leergierig, integer en communicatief sterk? 

Loop dan een traineeship bij het Raeger Autismecentrum!

Doorstromen naar mentor

Als trainee stroom je, als alles goed gaat, na twee maanden door naar de functie van gedragsdeskundige (mentor) bij Raeger.

Wil je weten wat je precies gaat doen? Kijk dan hier naar de trainee vacatures die we op dit moment hebben. 

En ben je benieuwd naar de ervaring van onze trainee Nikki? Lees hier.

Vacatures

Solliciteren? 

Ga naar onze vacatures en solliciteer via het sollicitatieformulier. Heb je vragen, neem dan contact met een van onze recruiter Aisha. Dit kan per mail naar solliciteren@raeger.nl of telefonisch op 020 - 416 64 69.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure

Tijdens de sollicitatieprocedure willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten.

Nadat jouw sollicitatie ons enthousiast heeft gemaakt benaderen we je voor een eerste gesprek. Het eerste gesprek heb je met een van onze recruiters.

Als dat gesprek positief verloopt volgt er een tweede gesprek met je toekomstig leidinggevende. Ook zal er een referentiecheck plaatsvinden.


Een referentiecheck

De Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders hun eigen kwaliteit te bewaken, te beheersen en te verbeteren. Het Raeger Autismecentrum fungeert als een zorgaanbieder. Hierom zijn wij vanuit het Raeger Autismecentrum verplicht om een referentiecheck uit te voeren op het moment dat we jou een dienstverband als zorgverlener willen aanbieden.

Een referentiecheck zorgt ervoor dat we een beter beeld kunnen krijgen van jou als persoon. De referenten zijn mensen uit je werkverleden zoals voormalig werkgevers of organisaties waar je stage hebt gelopen.

 

Heb je vragen?

Heb je vragen over een van onze vacatures of over de mogelijkheden bij Raeger Autismecentrum in het algemeen? Neem dan contact met een van onze recruiter Aisha. Dit kan per mail via solliciteren@raeger.nl of telefonisch op 020 - 416 64 69.

Ontmoet je collega's

Vrijwilligerswerk bij Raeger

Wil je op vrijwillige basis iets betekenen voor onze organisatie, de kinderen of hun ouders? Dan zijn we daar heel blij mee! Werk je graag met kinderen of wil je misschien juist ervaring opdoen in het begeleiden van kinderen met autisme in verband met een carrièreswitch?

Er zijn regelmatig activiteiten met de kinderen waarbij wij extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het zwemmen of wanneer er een uitje voor de kinderen wordt georganiseerd.

Kijk hier voor onze vrijwilligers vacatures

Heb je vragen over het werken als vrijwilliger bij Raeger neem dan contact op met onze recruiter Aymen el Azzouzi via 020 - 416 64 69 of mail naar: solliciteren@raeger.nl.