Raeger Autismecentrum organiseert Agressiemanagementtraining

on 3 mei 2018 Raeger nieuws.... with 0 comments

Op 23, 26 en 30 mei verzorgt Raeger Autismecentrum een PCM Agressiemanagementtraining op IJburg. PCM staat voor Professional Crisis Management en is ontwikkeld voor hulpverleners, ouders en verzorgers die te maken hebben met uitdagend gedrag, woede-uitbarstingen of fysieke agressie. De training is gericht op de veiligheid van cliënten, het voorkomen en reduceren van verwondingen en de-escaleren en voorkomen van agressief of explosief gedrag.

Raeger Autismecentrum is het enige instituut in Nederland dat PCM Agressiemanagementtrainingen aanbiedt. Deze praktijkgerichte trainingen – op meerdere niveaus te volgen – zijn bijzonder geschikt voor zorgprofessionals werkzaam in het autismespectrum en ouders of verzorgers van kinderen met Autisme Spectrum Stoornis. De 3-daagse cursus stelt deelnemers in staat effectief te handelen in crisissituaties, met grote aandacht voor de individuele veiligheid en waardigheid van alle betrokkenen.

Inhoud van de cursus

De cursus op 23, 26 en 30 mei (niveau Practioner 2) wordt in het Nederlands gegeven. Wel zal het studiemateriaal (theorie- en werkboek) en de toets in het Engels zijn. Tijdens de cursus wordt ingegaan op niet fysieke strategieën, persoonlijke veiligheid, transportatie, verticale en horizontale immobilisatie. Na succesvol afronden van de PCM training Practioner 2 en het ontvangen van het certificaat, is elke practioner bevoegd tot het uitvoeren van deze interventies.

Meer informatie en inschrijven

Alle trainingsdagen vinden plaats op onze hoofdvestiging te Ed Pelsterpark 14, 1087 EJ, Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 16 mei aanmelden voor de PCM training Practioner 2 via www.raeger.nl/cursussen/pcm-agressiemanagementtraining/practitioner-2/.