Werken bij Raeger

We willen graag dat je het als medewerker, vrijwilliger of trainee naar je zin hebt bij ons, dat je je talenten en vaardigheden optimaal kunt inzetten en dat je je gehoord voelt. Bekijk hier onze vacatures.

Wat kun je bij ons verwachten?

Je start met een inwerkprogramma. Op deze dag(en) nemen wij je mee in de cultuur van Raeger en de aanpak die wij hanteren. De belangrijkste zaken nemen wij met je door en je leert werken met onze geautomatiseerde systemen. Afhankelijk van je functie zijn trainingen beschikbaar op het gebied van Applied Behaviour Analysis (ABA).

We vinden het belangrijk je op de hoogte wordt gehouden van organisatieontwikkelingen. Daarom staat de directie samen met de medewerkers twee keer per jaar stil bij de huidige en toekomstige situatie van Raeger. Daarnaast zijn er regelmatig team overleggen en intervisiebijeenkomsten. Ook op het gebied van opleidingen is er een ruim aanbod.

Elk jaar doen we onderzoek naar de tevredenheid van onze medewerkers. Zo weten wat goed gaat en op welke punten we ons verder kunnen verbeteren.

Salarissen en regelingen

Salarissen, sociale regelingen en algemene arbeidsvoorwaarden vind je in de CAO Gehandicaptenzorg. Naast je salaris ontvang je jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 7,05 %.