Traineeship gedragsdeskundige

Onze organisatie

Raeger Autismecentrum is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kinderen met autisme in de leeftijd van 1,5 tot 18 jaar. Ons doel is om kinderen zich zoveel mogelijk te laten ontwikkelen en ons motto is dan ook: Ieder kind kan zich ontwikkelen, voor ieder kind is er een doel en een pad in het leven. Onze organisatie kenmerkt zich door zijn kleinschalige, individuele aanpak met oog voor het kind. In onze organisatie heerst een hecht teamgevoel; we doen het met zijn allen en iedereen heeft als doel om zo’n goed mogelijke zorg te leveren.

Wij zijn per direct op zoek naar enthousiaste trainees voor vier dagen per week in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Ben je geïnteresseerd in ons werk en heb je een (bijna) afgeronde WO master Psychologie of (Ortho)pedagogiek en woonachtig in de regio Amsterdam/Rotterdam. Dan is Raeger Autismecentrum dé plek voor jou!

 Het traineeship

Tijdens het traineeship leer je kinderen met autisme begeleiden en behandelen volgens de Applied Behavior Analysis (ABA) methode, een vorm van cognitieve gedragstherapie die bij Raeger gehanteerd wordt. Je schrijft mee aan behandelplannen en je rapporteert over de voortgang van de ontwikkeling van de kinderen. Bij Raeger trainen we ook de ouders van de kinderen en hebben wij regelmatig contact met hen. Hier ga je ook een rol in spelen. De leerdoelen van het traineeship zijn dan ook als volgt:

  • Flexibiliteit. Het kunnen overschakelen naar en uitvoeren van diverse taken. Je bent op meerdere groepen inzetbaar en werkt met verschillende leeftijden
  • Behandeling en begeleiding op basis van ABA kunnen bieden aan kinderen met autisme
  • Omgaan met collega’s: samenwerking, mening uiten, hulpvraag stellen, omgaan met bedrijfsregels
  • Zorgproces onder de knie krijgen: schrijven van een behandelplan, meten van de voortgang van de kinderen met behulp van datasheets en VB-MAPP, voeren van oudergesprekken
  • Oudertrainingen. Gedurende je traineeship heb je veel contact met ouders. Samen met de mentor van jouw groep bereid je tussentijdse evaluatiegesprekken en maandelijkse oudertrainingen voor.

Na afloop van het traineeship kun je bij ons aan de slag als gedragsdeskundige!

Jouw profiel

  • Je hebt de masteropleiding WO Psychologie of (Ortho)pedagogiek (bijna) afgerond
  • Je bent vier dagen per week beschikbaar
  • Je wilt graag praktijkervaring opdoen met begeleiding en behandeling van kinderen met autisme
  • Je bent woonachtig in regio Amsterdam/Rotterdam

Wat bieden wij?

Als trainee bieden wij je een vergoeding op basis van het minimumloon. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding (0,19 cent per kilometer met een maximum van 80 km per dag). Het traineeship duurt 1 tot 3 maanden. Wij bieden je een mooie leerplek binnen een team van gedreven en gepassioneerde medewerkers. Tijdens het traineeship volg je een 40-urige durende ABA training en ontvang je begeleiding van BCBA gecertificeerde behandelaars. Ook neem je deel aan diverse interne trainingen.

Raeger is een snelgroeiende stichting. Na het succesvol afronden van je traineeship kun je doorstromen als gedragsdeskundige. Je kunt bij ons fulltime aan de slag en je start in fwg schaal 45-2.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief naar solliciteren@raeger.nl. Voor verdere vragen over het traineeship kun je telefonisch contact opnemen via 020-4166469 om met de afdeling HRM in contact te komen.