Traineeship gedragsdeskundige

Volg een traineeship bij het Raeger Autismecentrum!

Wie zijn wij?

Het Raeger Autismecentrum is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kinderen met autisme in de leeftijd van 1,5 tot 18 jaar. Ons doel is om de zelfredzaamheid en de autonomie van onze cliënten te bevorderen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk leren functioneren, zich maximaal ontwikkelen en zo mogelijk kunnen doorstromen naar het regulier of speciaal onderwijs of naar dagbesteding. Ons motto luidt dan ook: íeder kind kan zich ontwikkelen!

Raeger onderscheidt zich door zijn kleinschalige, individuele aanpak met oog voor de talenten en mogelijkheden van ieder kind. Onze organisatie is gericht op het leveren van hoogspecialistische zorg van topkwaliteit.

Wat ga je bij ons doen?

Je wordt opgeleid om als gedragsdeskundige aan de slag te gaan en houdt je onder meer bezig met het bevorderen van de cognitieve, communicatieve en sociale vaardigheden van kinderen met autisme. Bij een traineeship gaat het er vooral om dat je jezelf een aantal vaardigheden en competenties eigen maakt en een zekere mate van zelfstandigheid verwerft. Je werkt onder meer aan de volgende leerdoelen:

  • Je leert kinderen met autisme behandelen en begeleiden, onder meer gebruikmakend van Toegepaste Gedragsanalyse (Applied Behavior Analysis, ABA), een vorm van gedragstherapie waarmee bij Raeger al meer dan 10 jaar ervaring is opgedaan;
  • Je leert om het zorgproces echt onder de knie te krijgen en te werken volgens onze bedrijfsregels: je schrijft (mee aan) behandelplannen en je rapporteert over de voortgang van de kinderen, die je meet met behulp van datasheets en VB-MAPP;
  • Je bent nauw betrokken bij het trainen van de ouders en hebt veel contact met hen. Samen met de mentor van jouw groep bereid je maandelijkse oudertrainingen voor en voert tussentijdse evaluatiegesprekken met hen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat thuis de leerlijn wordt voortgezet. Daarom betrekken we de ouders nadrukkelijk bij de behandeling om zo de kinderen een optimale gelegenheid te bieden om zich te kunnen ontwikkelen;
  • Je leert flexibel te zijn. Je bent op meerdere groepen inzetbaar, werkt met kinderen van verschillende leeftijden, en weet snel te schakelen tussen je diverse taken;
  • Je leert samenwerken en omgaan met je collega’s, assertief zijn en tijdig hulpvragen stellen. Je leert om jezelf als professional neer te zetten en krijgt tools aangereikt om je verder te ontwikkelen;
  • Je evalueert je eigen functioneren regelmatig, vraagt je collega’s om 360° feedback en weet daarmee om te gaan.

Wie zoeken wij?

Wij zijn per direct op zoek naar enthousiaste trainees voor vier dagen per week in de regio’s Amsterdam en Rotterdam. Heb je een (bijna) afgeronde WO master orthopedagogiek of (ontwikkelings-) psychologie en heb je affiniteit met kinderen met autisme en hun ouders? Woon je de regio Amsterdam of Rotterdam? Dan is het Raeger Autismecentrum dé plek voor jou!

Wat breng je mee?

  • Je hebt je WO masteropleiding orthopedagogiek of (ontwikkelings-) psychologie (bijna) afgerond;
  • Je bent vier dagen per week beschikbaar en bent bij voorkeur woonachtig in regio Amsterdam of Rotterdam;
  • Je wilt graag praktijkervaring opdoen met het begeleiden en behandelen van kinderen met autisme;
  • Je hebt affiniteit met kinderen met autisme en hun ouders. Je hoeft niet per se ervaring met onze doelgroep te hebben. Die kun je bij Raeger in ruime mate opdoen. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent!

Wat bieden wij jou?

We bieden je een vergoeding als trainee conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG schaal 40-2. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding van 0,21 cent per kilometer met een maximum van 80 km retour per dag.

Het traineeship duurt 2 tot 4 maanden. We bieden je een mooie leerplek in een team met gedreven en gepassioneerde collega’s. Tijdens het traineeship word je begeleid door een gedragskundige en volg je onder meer een uitgebreide ABA training (40 uur). Ook neem je deel aan diverse interne trainingen door BCBA-gecertificeerde behandelaars.

Veel trainees blijven aan het eind van hun traineeship graag bij Raeger werken en gaan aan de slag als gedragsdeskundige. Je kunt dan meteen fulltime aan de slag en start met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg schaal FWG 50-1.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een traineeship bij het Raeger Autismecentrum? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar solliciteren@raeger.nl

Heb je nog vragen over het traineeship? Neem dan even telefonisch contact op met een van onze recruiters van de afdeling HRM (020 – 4166469).

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

Na het succesvol afronden van je studie en je traineeship, kun je meteen bij ons aan de slag als gedragsdeskundige!