Talentontwikkeling bij Raeger

on 15 juni 2021 Raeger nieuws.... with 0 comments

Wij geloven dat ieder kind zich kan ontwikkelen. Zo werken we elke dag met en voor onze kinderen aan hun ontwikkeling. Met dat in ons achterhoofd hebben we gekeken naar ‘onze’ kinderen en een programma samengesteld dat kinderen stimuleert bij hun eigen talent.  Een van onze hoofdbehandelaars heeft een plannetje gemaakt en daarover waren we het als collega’s snel eens: Dit is een fantastisch idee!

Wat gaan we doen om de talenten van de kinderen een extra zetje te geven?

Met de verschillende talentclubjes brengen we kinderen die erg goed zijn in een vaardigheid samen, met als doel hun talent/deze vaardigheid nóg verder te ontwikkelen. Hierbij wordt niet gewerkt met behandeldoelen, maar per clubje wordt gezamenlijk naar een concreet eindproduct gewerkt. Naast het ontwikkelen van de vaardigheid, wordt ook aan de sociale interactie, gedeelde aandacht en opvolgen van instructies gewerkt. We beginnen met de talentenclubs in Amsterdam. En rollen dit bij een succesvol resultaat, uit naar de overige locaties van Raeger. Juist als je weet dat kinderen ergens ‘goed’ in zijn, is het leuk om hun van dat ‘onderdeel’ meer aan te bieden

Welke clubjes zijn er en wat kan “een eindproduct zijn”?

  • Knutselen: Expositie in de Googlezaal. Vormgeving als een museum, met een bordje erbij met informatie over het kunstwerk en de kunstenaar/kunstenares
  • Sport: Een sportmiddag met een wedstrijd/spelletjesmiddag, waarbij ook ouders kunnen komen kijken. (Zoals 2x per jaar bij het zwemmen)
  • Dansen: Een voorstelling, waarbij cliënten de geleerde dans laten zien
  • Muziek: Een voorstelling (eventueel te combineren met de dansshow), om het geoefende lied te laten horen. Voor beide shows nodigen wij ook de ouders en verzorgers uit.
  • Vloggen: Een filmpje over ‘een dag bij Raeger’. Dit wordt aan medewerkers getoond. (afhankelijk van de toestemming van ouders kan dat ook een groter publiek zijn)
  • Koken: Een diner, waarbij cliënten koken en ook zelf de tafel dekken. Voor de cliënten die een stapje verder zijn, kunnen ook in de bediening helpen. Dit diner is bedoeld voor ouders en/of medewerkers.
  • Klussen/constructie: Dit gaat in samenspraak met de vakdocent
  • Gamen: Een Game-toernooi, met uiteindelijk de bekroning van de beste Raeger-gamer

Er moet achter de schermen nog het een en ander afgestemd worden alvorens we aan de uitwerking kunnen beginnen. Hierover dus binnenkort meer!