Raeger start campagne voor ISA

on 31 juli 2020 Raeger nieuws.... with 0 comments

Deze zomer start de Raeger Stichting met een campagne voor ISA, de Inclusieve School voor kinderen met Autisme. Komende weken (en maanden) vragen we aandacht voor dit plan dat Raeger lanceert in samenwerking met ouders en cliënten. Een ambitieus plan, dat mogelijk werd doordat de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘Meer ruimte voor nieuwe scholen’ eind 2019 steunde en dat ook op 19 mei 2020 door de Eerste Kamer aangenomen is. Met deze nieuwe wet kan de Raeger Stichting een school oprichten op basis van voldoende belangstelling van ouders en leerlingen.

Stap naar onderwijs reëel voor kinderen met autisme

Wanneer een kind het gehele zorgtraject bij Raeger Autismecentrum heeft doorlopen, is de stap naar het onderwijs reëel. Maar wel binnen een omgeving die bij het kind past. Raeger wil om deze reden een school voor kinderen met autisme starten. Die heeft alleen kans van slagen als ouders zich hierbij aansluiten. De locatie van de school is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Zeker is dat het een locatie in Noord- of Zuid-Holland wordt.

Aanmelden voor de school

Ouders die interesse hebben om hun kind voor deze school aan te melden, kunnen onderstaand formulier* invullen. Met hun steun komt ISA een stap dichterbij.

Waarom ISA?

ISA is een combinatie van onderwijs en zorg. Deze combinatie is uniek in Nederland. ISA is de eerste school waar zorg is geïntegreerd in het onderwijs. Op deze manier hebben wij een plek gecreëerd voor kinderen met autisme.

*Na aanmelding houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de school.