Raeger opent twee nieuwe groepen

on 2 juni 2015 Raeger nieuws.... with 0 comments

Raeger opende in 2011 haar deuren. Vorig jaar zijn er twee nieuwe groepen geopend en dit jaar weer twee: de Rode Ibis en de Omega groep. Op maandag 1 juni openden Raeger haar deuren voor deze groepen. In totaal komt Raeger hiermee aan acht groepen met kinderen.

Rode Ibis
De Rode Ibis is gevestigd in Amsterdam West en dit is een schoolvoorbereidende groep. De kinderen die hier zitten, bezitten al 80% van de vaardigheden die ze nodig hebben om te kunnen doorstromen naar een vorm van onderwijs. Het gaat om vaardigheden met betrekking tot het ontwikkelen van zelfbeeld, sociaal gedrag, zelfstandigheid, werkhouding en concentratie. Om de laatste doelvaardigheden te kunnen oefenen en aanleren, is het belangrijk dat deze kinderen begeleid worden in een setting die zoveel mogelijk de schoolse situatie nabootst. Dit maakt de overgang naar onderwijs makkelijker en hiermee wordt de kans op succes vergroot.

Omega
De Omega groep is eveneens op IJburg gevestigd. De kinderen die hier zitten zijn al wat ouder of het betreft kinderen waarvan is geconstateerd dat zij beter tot hun recht komen bij oudere kinderen. Op deze manier is er beter evenwicht in de groepen en hiermee komen we ook tegemoet aan de wens van ouders.

Raeger Autismecentrum
Voor kinderen met autisme is het een uitdaging in het regulier of speciaal onderwijs te aarden. Daardoor zitten velen noodgedwongen thuis. Bij Raeger kunnen zij terecht voor begeleiding en behandeling. Hier kunnen zij zich maximaal ontwikkelen en zo eventueel doorstromen naar een vorm van onderwijs. Raeger is een organisatie die de overtuiging heeft dat íeder kind zich kan ontwikkelen en zo uiteindelijk deel kan nemen aan het maatschappelijk verkeer. Het doel van Raeger is de zelfredzaamheid en autonomie van de kinderen te bevorderen.