Raeger Autismeweek 2-6 oktober

on 28 september 2017 Raeger nieuws.... with 0 comments

Aankomende week is het al zover, dan organiseert Raeger speciaal voor ouders, opa en oma’s, belangstellenden, medewerkers en kinderen een inspirerende en informatieve week over Autisme.

Wij hebben een zeer divers programma samengesteld met verhalen, workshops en ontmoeting rond het thema ‘Op pad met autisme’. Zo kunnen ouders op 3 oktober a.s. deelnemen aan de volgende onderdelen:

Alles over mondgezondheid- en mondverzorging. Deze presentatie van Patricia Sweet vangt aan om 18.45 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en duurt tot circa 19.30 uur. Patricia Sweet is zelf ouder van een kind met autisme en zij zal allerlei handige tips delen voor een optimale mondverzorging. Diezelfde avond vindt van 19.30 tot 20.30 uur het belevingscircuit ‘Ontdek Autisme’ plaats. Hierin kunnen ouders, opa’s en oma’s zelf ervaren wat een intense prikkeling van de zintuigen met hen doet en hoe zij reageren als de omgeving niet aansluit bij hun verwachtingen. Van 20.45 tot 22.00 uur komt ervaringsdeskundige Leander Westerbeek van Eerten zijn inspirerende verhaal vertellen over hoe hij heeft geleerd zich niet door het etiket ‘autisme’ te laten beperken, maar er juist kracht uit te putten.

Op 5 oktober vindt er om 20.00 uur een uitgebreide Informatiemarkt plaats (inloop 19.30 uur). In een half uur krijgen deelnemers meer te horen over wat diverse organisaties voor hen kunnen betekenen. Ontdek bijvoorbeeld hoe de fysieke en mentale conditie van kinderen met autisme verbeterd kan worden met behulp van een fitness- en oefenprogramma. Loop naderhand (vanaf 20.30 uur) vooral ook even langs de diverse stands om inspiratie op te doen, bijvoorbeeld over een logeerhuis, zorgboerderij of nuttige apps gericht op de doelgroep van Raeger. Onder het genot van een hapje en drankje is er alle ruimte om andere ouders te ontmoeten en na te praten.