Psychiater in Opleiding bij het Raeger Autismecentrum Amsterdam

De Raeger Stichting biedt een opleidingsplek aan voor een AIOS die opgeleid wil worden tot psychiater. Meer specifiek zoekt de stichting naar een basisarts die belangstelling heeft voor de behandeling en begeleiding van kinderen met Autismespectrumstoornis (ASS) en aanverwante stoornissen.

Je opleiding duurt 5 jaar en leidt je op tot psychiater. Na de afronding ervan beschik je als medisch specialist onder meer over de specifieke kennis en vaardigheden die vereist zijn om hoogwaardige patiëntenzorg te kunnen verlenen in dit bijzondere vakgebied. De opleiding start in 2024.

Wie zijn wij?

Het Raeger Autismecentrum is een behandel- en begeleidingscentrum voor kinderen met ASS, of een vermoeden daartoe, in de leeftijd van twee tot 18 jaar. Raeger biedt zorg aan ruim 200 kinderen met autisme, in nauwe samenwerking met hun ouders of opvoeders. Raeger is gevestigd op 11 locaties in diverse steden in Nederland (Amsterdam, Almere, Hoofddorp, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel).

Wij geloven dat ieder kind zich kan ontwikkelen en dat ieder kind een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Middels onze op Applied Behavior Analysis (ABA) gestoelde begeleiding en behandeling, kunnen kinderen met autisme zich bij Raeger optimaal ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een vorm van onderwijs of dagbesteding. Bij Raeger hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring opgedaan met het toepassen van ABA bij de begeleiding en behandeling van kinderen met autisme.

Wat ga je doen?

Als psychiater in opleiding onderzoek en behandel je de kinderen met ASS en aanverwante stoornissen, in nauw overleg met je collega’s uit andere disciplines (o.m. psychologen, pedagogen en orthopedagogen). Je neemt deel aan het MDO en adviseert vanuit jouw deskundigheid de hoofdbehandelaars en de directeur-bestuurder. Je stelt in overleg behandelplannen op en creëert een zo optimaal mogelijk behandelmilieu. Je bent inzetbaar op onze verschillende locaties.
Je arbeidsovereenkomst wordt bij voorkeur reeds in 2023 aangegaan. Vervolgens start je opleiding in 2024. Belangrijk is dat je tot aan de start van je opleiding 4 uur per week beschikbaar bent om deel te nemen aan casuïstiekbesprekingen en voor advies, evenals gedurende de studie. Raeger staat ervoor open om andere mogelijkheden te bespreken.

Wie ben jij?

  • Je bent (bijna) basisarts en hebt de ambitie om psychiater te worden
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met kinderen met autisme
  • Je bent bereid om een opleiding in het buitenland te volgen
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift op academisch niveau

Wat bieden wij?

Raeger biedt je een fijne werkplek in een team van gedreven en gepassioneerde medewerkers. In een omgeving waarin veel ervaring op het terrein van ABA en andere behandelmethoden bestaat, kun je je verder ontwikkelen en je specialiseren in het bieden van hoogspecialistische zorg aan autistische kinderen en hun ouders. Je krijgt een dienstverband voor onbepaalde tijd aangeboden en krijgt tevens de kans om je na afronding van je opleiding voor een periode van 5 jaar te verbinden aan Raeger. Je beloning is conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Heb je nog aanvullende vragen? Stuur dan een E-mail naar tess.de.beus@raeger.nl

Je kunt ook een afspraak maken voor een oriënterend gesprek door direct contact op te nemen met

Dr A. Burger, kinderarts, telefoonnummer 06 20 97 36 82.

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je een motivatiebrief en CV naar tess.de.beus@raeger.nl.