Persbericht

on 31 augustus 2016 Raeger nieuws.... with 0 comments

Minidocumentaire, CliniClowns, Cabaretier Jan Jaap van der Wal

Raeger Autismecentrum maakt verhaal bekend op lustrumfeest

AMSTERDAM – Van 4 naar 90 cliënten. Van 1 naar 6 locaties. Van 8 naar 34 medewerkers. Dat zijn slechts enkele van de veranderingen die Raeger Autismecentrum sinds de start in 2011 doormaakte. Maandag 5 september 2016 viert ze haar lustrum. Met hulp van onder meer Jan Jaap van der Wal en een minidocumentaire wordt een bijzonder verhaal bekend gemaakt.

 “Leven met een beperking is niet eenvoudig. Het gaat soms over gedrag dat om uitleg vraagt, maar soms ook over gedrag waarbij vragen niet eenvoudig te beantwoorden zijn. Soms leidt dat tot een dubbel gevoel van onmacht. Daarbij leven wij in een wereld die er niet op gericht is om elkaar te helpen en zoveel mogelijk te begrijpen”, vertelt directeur Peggy-Ann Clarck.

Toen zij het avontuur bij Raeger in Amsterdam aanging, zeiden adviseurs tegen haar: “Peggy-Ann, je zit op een zinkend schip, jij bent de enige die dit niet door heeft”. Vanwege de financiële situatie verrichtte ze drie dagen betaald werk, en twee dagen vrijwilligerswerk, want ze wilde een organisatie neerzetten die voldoet aan de normen van goede en passende zorg.

Resultaat

Een ongelofelijke drive en een stevig geloof zorgde ervoor dat ze keihard aan de slag ging met haar mensen. “Toen ik opgroeide werd ik neergezet als dom en anders. Veel later werd duidelijk dat ik dyslectisch was. Nu weet ik dat alle dingen mogelijk zijn, als je er maar in gelooft.” En met resultaat. Raeger Autismecentrum groeide uit tot een professioneel behandel- en begeleidingscentrum die vijf jaar later rond de tachtig kinderen in Amsterdam helpt. En dat is nog niet alles, want door hun eigen manier van werken staat de volgende groeimogelijkheid alweer op stapel.

Bekendmaking

Vijf september wordt een bijzondere dag voor de kinderen, ouders, medewerkers, leidinggevenden en oprichters. Speciaal voor deze gelegenheid is een minidocumentaire gemaakt voor het verhaal dat Raeger Autismecentrum bekend zal maken.

Voor de kinderen is er leuke middag georganiseerd met een ballenbak en springkussen. Ook krijgen zij hoog bezoek van de CliniClowns tussen 12.30 en 15.00 uur. Vanaf 18.30 uur worden ouders, medewerkers, partnerorganisaties en de pers verwelkomd voor het officiële gedeelte van dit lustrumfeest dat begeleidt wordt door cabaretier Jan Jaap van der Wal.

Het thema van de avond ‘zaaien en oogsten’ zal speciale aandacht krijgen van Pastor Edgar Holder die bekend is van SBS6.

Over Raeger

Raeger Autismecentrum is een particulier initiatief dat in 2011 is opgericht door ouders die voor hun dochter met autisme geen goede zorg konden vinden en ontdekten dat zij niet de enige daarin waren. Zij besloten daarom zelf een begeleidingscentrum op te zetten, want zij geloven dat elk kind een doel op aarde heeft en iets kan bijdragen aan de maatschappij als het zich maar kan ontwikkelen en zelfstandig kan zijn. Raeger Autismecentrum richt zich dan ook op het maximaal ontwikkelen van de kinderen met autisme om hen te laten doorstromen naar een vorm van onderwijs of dagbesteding.

Dat gebeurt nu – vijf jaar na de start – op zes verschillende locaties in Amsterdam.

———————————————————————————————–

Noot voor de redactie UITNODIGING:De pers is welkom om bij de activiteiten en de feestavond aanwezig te zijn Raeger Autismecentrum die in Amsterdam een belangrijke maatschappelijke positie inneemt. De locatie van het lustrumfeest is Pampuslaan 1 in Amsterdam. Voor interviewverzoeken en meer persoonlijke verhalen kunt u contact opnemen met William Gilijamse, woordvoerder Stichting Raeger Autismecentrum. t. 06 154 600 81 e. communicatie@raeger.nl i. www.raeger.nl

Lees hier het hele verhaal van directeur Peggy Ann Clarck https://www.raeger.nl/ontstaan-van-raeger/