Historie van Raeger

Oprichting

Open Austisme
Het eerste idee om een autisme centrum te starten kwam van Naomi Veerman. Voor haar dochter Sienna zocht zij een oplossing voor de zorgvraag. Sienna was in zorg bij het Zonnetje. Helaas ging het Zonnetje net als andere initiatieven dicht. Toezeggingen van diverse ouders hebben geleid tot het startten van een centrum. Helaas pakte dit anders uit. Toezegging bleven uit en de exploitatie kwam niet rond. Om deze reden klopte Naomi bij haar toenmalige partner (Tony Illis aan)

Tony Illis
Heeft zich keihard ingezet om de financiën bij elkaar te krijgen ten einde de exploitatie rond te krijgen. Tony heeft de Triodos bewogen te investeren in Raeger. Ook de NSGK heeft een financiële bijdrage geleverd. Hierdoor kwam de exploitatie rond.

Reiger = Raeger
Tony heeft een fascinatie voor de Reiger. Deze ooievaarachtige watervogel met lange poten en een spitse snavel vindt hij enorm interessant. Bij het kiezen van een naam ging hij voor De Reiger. Helaas waren alle varianten van het spellen van de naam al bezet. Zo bleek tijdens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Tony kwam toen op het genieuze idee hier Raeger van de maken. Na de inschrijving is de eerste directeur-bestuurder van Raeger: John Titaheluw met een team van start gegaan om het een en ander rond te krijgen voor de opening van 5 september 2011!

Dank aan Naomi, Tony, John en alle vrijwilligers die geholpen hebben om dit prachtig initiatief mogelijk te maken.

Wij zijn in 2011 begonnen met vier kinderen die van ons begeleiding en behandeling ontvingen. Inmiddels is Raeger uitgegroeid tot een professioneel behandel- en begeleidingscentrum. 220 kinderen ontvangen van ons nu zorg en dit aantal breidt zich steeds verder uit.