Nieuwe plekken beschikbaar bij Raeger

on 9 oktober 2017 Raeger nieuws.... with 0 comments

Foto: Max Kneefel

Wij zijn blij te kunnen melden dat er bij Raeger nieuwe plaatsen beschikbaar zijn voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Recent zijn wij met twee nieuwe behandelgroepen gestart op IJburg voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar. Deze groepen hebben de namen Koala’s en Leeuwen gekregen. Ook in onze vestiging aan het Kopjachtplein 20 in Amsterdam Noord is ruimte voor nieuwe cliënten.

Ouders van kinderen met autisme (of een vermoeden daartoe), die hun kind passende en structurele zorg willen bieden en overwegen om hun kind aan te melden, kunnen dit direct online doen via onze site. Aanmelden is gratis; wij berekenen geen administratiekosten. Na het invullen van het aanmeldformulier, volgt een oriënterend gesprek en een rondleiding op locatie.

Raeger Autismecentrum is een particulier initiatief dat in 2011 is opgericht door ouders die voor hun dochter met autisme geen goede zorg konden vinden. Toen zij ontdekten dat zij hierin niet de enigen waren, besloten zij zelf een begeleidingscentrum op te zetten, met het geloof dat ieder kind zich kan ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Raeger heeft als uitgangspunt de zelfredzaamheid en autonomie van kinderen met autisme te bevorderen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk leren functioneren, zich maximaal ontwikkelen en zo mogelijk (weer) kunnen doorstromen naar regulier/speciaal onderwijs of dagbesteding.

Dat gebeurt nu – 6 jaar na de start – op zeven verschillende locaties verspreid over Amsterdam, Haarlemmermeer en Rotterdam.