Nieuw bij Raeger Autismecentrum: PCM agressiemanagementtraining

on 7 september 2017 Raeger nieuws.... with 0 comments

Deze training is uniek in Nederland. In november van dit jaar start Raeger Autismecentrum met PCM agressiemanagementtrainingen speciaal voor zorgprofessionals en ouders/verzorgers van kinderen met autisme.

PCM staat voor Professional Crisis Management. Deze training is ontwikkeld door PMCA, dat zich al enkele decennia specialiseert in opleidingen op het gebied van agressie-interventie en -preventie. De trainingen van PCMA zijn internationaal bekend en zeer succesvol gebleken.

De PCM agressiemanagementtraining is bijzonder geschikt voor ouders van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis en zorgprofessionals werkzaam in het autismespectrum. De trainingen van PCMA zijn altijd gericht op de veiligheid van de cliënt, het voorkomen en reduceren van verwondingen en de-escaleren en voorkomen van agressief en explosief gedrag. Dit alles op een dusdanige wijze die de waardigheid en keuzevrijheid van de cliënt onaangetast laat.

Door het gebruik van crisismanagementtechnieken wil PCMA de kwaliteit van het leven van volwassenen, kinderen en hun familie verbeteren. Raeger Autismecentrum biedt deze trainingen aan op drie verschillende niveaus, zodat deelnemers altijd kunnen instappen en desgewenst aan een vervolgtraining kunnen deelnemen.

Binnenkort treft u op onze website (www.raeger.nl) meer informatie over de actuele cursusdata en inschrijfmogelijkheden.