PCM Agressiemanagementtraining

Uniek in Nederland: vanaf januari 2018 biedt Raeger PCM Agressiemanagementtrainingen aan. Deze trainingen worden georganiseerd door de Steunstichting Raeger en zijn speciaal bedoeld voor zorgprofessionals en ouders/verzorgers van kinderen met autisme. Onderaan deze pagina treft u uitgebreide informatie over de inhoud van elke training en inschrijfmogelijkheden. Houd voor actuele data onze website in de gaten.

Waarom PCM?

PCM staat voor Professional Crisis Management en is een training ontwikkeld door het bedrijf PMCA. PCMA specialiseert zich reeds vanaf 1981 in opleidingen op het gebied van agressie-interventie en -preventie. De trainingen van PCMA zijn altijd gericht op de veiligheid van de cliënt, het voorkomen en reduceren van verwondingen en de-escaleren en voorkomen van agressief en explosief gedrag.

Voor wie?

De PCM agressiemanagementtraining is bijzonder geschikt voor ouders van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis en zorgprofessionals werkzaam in het autismespectrum. Door het gebruik van crisismanagementtechnieken wil PCMA de kwaliteit van het leven van volwassenen, kinderen en hun familie verbeteren. Raeger Autismecentrum biedt deze trainingen aan op meerdere niveaus, zodat u altijd kunt instappen en desgewenst aan een vervolgtraining kunt deelnemen.

Uitgangspunten PCM

PCMA hanteert een aantal uitgangspunten waarmee zij zichzelf uniek maakt binnen het aanbod aan bestaande crisis en agressietrainingen:

  • Het recht op menselijke waardigheid en vrijheid van pijn: in de training wordt uitgegaan van het principe dat iedereen een waardige behandeling verdient en er geen sprake van pijnprikkels of vernedering mag zijn. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke lichaamspositie tijdens de interventies.
  • Het recht op vrijheid van keuze: een individu heeft het recht op eigen keuze. Om die reden worden de methoden uitsluitend gebruikt wanneer er continu gevaar is en niet om iets op te leggen.
  • Het programma is zo opgebouwd dat het individu zelf keuzes kan maken.