Congressen 2018

 

Er staan voor dit jaar en begin volgend jaar diverse interessante nationale en internationale autisme congressen op het programma. Raeger Autismecentrum informeert u hier graag over en biedt u hieronder een overzicht aan.

Comorbiditeit bij volwassenen met autisme 

Op donderdag 20 september a.s. vindt in Hotel Theater Figi te Zeist het congres ‘Comorbiditeit bij volwassenen met autisme (signaleren, begeleiden en behandelen)’ plaats. Dit congres duurt van 09.00 tot 16.00 uur.

Seksuele problemen, persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen… Bij autisme is vaak sprake van bijkomende problemen (comorbiditeit). Welke behandelmogelijkheden zijn er voor volwassenen met autisme én een persoonlijkheidsstoornis? En hoe ondersteunt u mensen met autisme bij bijvoorbeeld hun seksuele ontwikkeling? Deze en andere vragen komen tijdens het congres aan bod. Kijk voor meer informatie op https://www.medilex.nl/congressen/autismevolwassenen/congres.

Een Passend Perspectief in en om de klas!

Op woensdag 26 september a.s. vindt, in Pathé in Ede (voorheen CineMec), een congres plaats met als thema Een Passend Perspectief in en om de klas! Dit congres duurt van 09.00 tot 17.00 uur. De kosten van dit congres bedragen € 279,00 per persoon, inclusief BTW, inclusief lunch, documentatiemateriaal en certificaat van deelname. Meer informatie treft u aan op http://www.educationalneeds.nl/. Op deze dag staat de stelling centraal dat ieder kind recht heeft op uitdagend onderwijs dat past bij zijn niveau en talenten. Onderwijs dat optimaal uitgaat van mogelijkheden en rekening houdt met extra ondersteuningsbehoeften.

Autminds 2018

Dan is het op 13 oktober tijd voor Autminds 2018. Autminds vindt plaats in de Hogeschool van Amsterdam, locatie Wibauthuis. Meer informatie treft u aan via: http://www.autminds2017.nl/autminds-2018-13-oktober-hogeschool-amsterdam/.

Symposium Geneva Centre for Autism

Van 24 – 26 oktober vindt in Toronto, Canada, het autisme symposium plaats. Sinds 1986 organiseert Geneva Centre for Autism deze internationale conferentie. Het symposium, dat jaarlijks door professionals, pedagogen, ouders en onderzoekers van over de hele wereld bezocht wordt, richt zich op baanbrekend onderzoek en klinische ontwikkelingen op het gebied van autisme. Meer informatie: http://symposium.autism.net.

Jaarlijkse Congres – Autisme

Op 8 november van dit jaar kunt u naar het jaarlijkse Congres – Autisme. Dit congres kent inmiddels al weer zijn zesde nationale editie. Het jaarlijkse congres autisme draait dit jaar om hoe je als professional mensen kunt helpen om hun autisme te hanteren.

Wie autisme heeft, loopt in het dagelijks leven tegen vanalles aan. Vaak ontgaat deze mensen bijvoorbeeld het grotere geheel, doordat ze de neiging hebben zich op de details te richten. Ook de communicatie met anderen is veelal ingewikkeld en ook veranderingen en onvoorspelbare situaties zijn voor hen vaak moeilijk te hanteren. Stress, angst, boosheid of zelfs “ontregelen” kunnen dan het gevolg zijn. En wie stress heeft, angstig of boos is, heeft daar last van op school, het werk en binnen het gezin. Wanneer je brein immers in de stress-stand staat, stop je met ontwikkelen en groeien. Omgekeerd kunnen klasgenoten, collega’s, leerkrachten en gezinsleden van mensen met autisme dan weer last hebben van de stress-reacties van de persoon met autisme.

Het is voor mensen met autisme én hun sociale omgeving dus van het grootst mogelijke belang dat zij leren om hun autisme te hanteren. Als hulpverlenings- of onderwijsprofessional die werkt met mensen met autisme is dat dus een belangrijke, maar vaak ook moeilijke opdracht.

Op dit congres hoor je van vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk hoe je mensen met autisme en hun sociale omgeving daarin kunt ondersteunen.

Het congres vindt plaats in Jaarbeurs (Hallencomplex) te Utrecht en de kosten bedragen € 295,-. Deze dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vindt u via http://www.congresburo.com/aanbod/245/autisme-6e-editie.html.

NVA Autismecongres 2018

Op 9 november is het tijd voor het NVA Autismecongres 2018 in het Beatrix Theater te Utrecht. Dit jaar staat het congres in het teken van het thema ‘Autisme in ontwikkeling!’. Het programma duurt van 9.30 tot 16.30 uur en de kosten variëren van € 60,00 tot € 200,00, afhankelijk van uw keuze. Uitgebreide informatie vindt u via https://www.autisme.nl/activiteiten/congres-en-themadagen/nva-autismecongres-9-november-2018.aspx.

Inservice Autisme 2018

Op 12, 13 en 14 november 2018 organiseert Van Balkom Tekst & Communicatie de Inservice Autisme 2018 in het Provinciaal Centrum, Malle nabij Turnhout (België). De Inservice vindt plaats op dinsdag 13 en woensdag 14 november 2018 en wordt voorafgegaan door een Masterclass op maandag 12 november. Voor deze drie dagen betaalt u € 350,00 per persoon (ook groepsinschrijving of inschrijving voor 1 dag is mogelijk). Meer informatie vindt u via http://inservice-autisme.nl/site/.

5th World Autism Organisation International Congress 2018 – Closing the gap

Van 12 – 15 november is er een groots, vierdaags autisme congres in Houston, Texas (USA), georganiseerd door de World Autism Organisation in samenwerking met Associations from Mexico. Het hoofdprogramma van Closing the gap bestaat uit meer dan 125 sessies, waarin de focus ligt op de laatste ontwikkelingen op wetenschappelijk terrein, vaardigheden en persoonlijke ervaringen. De locatie van het congres, het Marriott Marquis Hotel Houston, verzorgd tevens de overnachting en is van alle gemakken voorzien. Keuze voor accommodatie op loopafstand van het congres is ook mogelijk. Voor meer informatie en reserveren, gaat u naar http://worldautismorganisation.com/category/wao-2018-16/.

Nationaal Autisme Congres

Op 22 maart 2019 kunt u naar het 19e Nationaal Autisme Congres in De Doelen aan het Schouwburgplein in Rotterdam. Er geldt een vroegboekkorting t/m 22 januari 2018, waarbij u uw kaarten kunt reserveren voor € 225,00 i.p.v. € 275,00! Uitgebreide informatie staat op https://www.nationaalautismecongres.nl.