Basiscursus Autisme

Wat is autisme? Wat zijn de kenmerken van autisme? En welke behandelmogelijkheden zijn er? Tijdens de Basiscursus Autisme komen deze en andere vragen aan bod.

Deze tweedaagse basistraining is bedoeld voor ouders waarvan het kind de laatste 4 maanden is ingestroomd bij Raeger, maar ook voor ouders/verzorgers die geen kind in behandeling hebben bij Raeger, maar wel meer willen weten over autisme en behandelmogelijkheden.

Inhoud van de cursus
In de eerste training ligt de focus op de werkwijze van Raeger en de behandeling van autisme met behulp van ABA, ofwel toegepaste gedragsanalyse. Ook wordt de ABA-behandelaanpak uitgelegd en vervolgens wordt hiermee actief geoefend aan de hand van praktijkvoorbeelden.

De tweede training biedt een introductie op autisme en er wordt ingegaan op de kenmerken van autisme en de gevolgen daarvan voor de begeleiding en ontwikkeling van kinderen met autisme. Ook krijgt u gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere ouders.

Duur cursus
Deze oudertraining wordt tweemaal per jaar aangeboden. Elke training is verdeeld over twee cursusavonden.

Cursuslocatie
Ed Pelsterpark 14, 1087 EJ, Amsterdam

Kosten cursus
De kosten voor deze oudertraining bedragen € 60,00 per persoon. Ouders/verzorgers van kinderen met autisme die bij Raeger in behandeling zijn, komen in aanmerking voor korting (kortingscode).

Wat krijgt u?
– Introductiecursus waarin ruimte is om ervaringen te delen met andere ouders die voor dezelfde opgave staan
– Cursusmap met reader
– Afhankelijk van het tijdstip een lichte maaltijd.