Boek: Autisme – vergeet de ouders niet

on 27 september 2022 Raeger nieuws.... with 0 comments

Nog niet zo lang geleden ontbrak in Nederland specifieke zorg voor kinderen met autisme. Onder meer daarom startte Raeger Autismecentrum tien jaar geleden met de behandeling en begeleiding van kinderen met autisme, onder het motto: ieder kind kan zich ontwikkelen. Met de kennis van nu en de wens van de directeur-bestuurder om een handvat te creëren voor ouders, was het idee van een boek geboren. Een boek van de ouders voor de ouders.

In Autisme – vergeet de ouders niet vertellen ouders van kinderen met autisme hun ervaringen. In hun verhalen zijn ze open en eerlijk over wat de diagnose ‘autisme’ met hen doet en over hun (soms moeizame) zoektocht om het beste voor hun kind te vinden. Ook komt aan de orde wat de zorg van Raeger doet voor de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast delen ouders hoe ze de toekomst zien van hun kind met autisme of waar hun kind na het behandeltraject terecht is gekomen.

De ervaringsverhalen in dit boek laten andere ouders van kinderen met autisme zien dat ze niet alleen staan in hun zoeken en soms worstelen. Dat kan hoop en bemoediging geven voor de ontwikkeling van hun kind. Mensen die niet of weinig met autisme te maken hebben, krijgen door dit boek inzicht in hoe het is om te leven met kinderen met autisme. De verhalen van ouders vergroten ongetwijfeld het begrip van de omgeving voor deze ontwikkelingsstoornis. Hiermee is Autisme – vergeet de ouders niet een boek dat een interessante, betrokken en serieuze bijdrage levert aan het gesprek over (omgaan met) autisme.

Dit boek is vanaf vandaag online te bestellen bij uitgeverij SWP.